Ken je dat … die pijnlijke herinnering?

16 augustus 2014

1956 klas 1 met juffrouw geelKen je dat … je hoort een liedje op radio of kijkt naar een foto of een film of je ruikt een geur … en voor dat je het weet ‘raakt’ het je? Als je vrolijk wordt … geen probleem. Maar het kan ook zo maar gebeuren dat je verdrietig wordt, of boos of geïrriteerd …

Dan zit er ‘aan’ dat liedje of foto of film of geur een emotioneel haakje! Een haakje dat misschien al wel 20 of 30 jaar of langer geleden is ontstaan. Je denkt er nooit meer aan … Maar toch draag je het al die tijd met je mee. Zonder dat je het door hebt bepaalt het vaak je stemming. Door de spijt of de pijn of de teleurstelling … Heel subtiel reageert je lichaam in de vorm van stress … Lichte hoofdpijn, spierspanning in je schouders, zwakke plek in je rug, trillerig …

Welke oude herinneringen reizen er met jou mee? Welke nemen bij jou ruimte in beslag en doen je nog steeds pijn? Om nog maar te zwijgen van wat je – nog – niet opmerkt!

Terug in de tijd kunnen we niet, laat staan het verleden veranderen; waar je wel aan kunt werken is om je verleden minder invloed te laten hebben op je leven van vandaag! Door anders naar het verleden te gaan kijken … en dat begint al als je maar een ding dat daarmee te maken heeft, kunt gaan waarderen. Ik durf je te garanderen dat het werkt! Zodra we een ding vinden, verandert je perceptie en zo wordt het gemakkelijker om die lijst van waarderen te laten groeien van 2 of 3 of zelfs 10 dingen!

Vergeet niet om je lijst te onthouden wanneer de oude gevoelens komen. Want het liedje was eigenlijk best goed, de foto of film mooi of de geur lekker!

One Response to “Ken je dat … die pijnlijke herinnering?”

  1. Hans Hes Says:

    Herkenbaar


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: