Hoezo … goede voornemens ?

11 januari 2012

Dit artikel lees je in nog geen 1,5 minuut

Het is weer een nieuw jaar en dus maken we traditiegetrouw onze lijst van de doelen, projecten en zelfverbeteringen die we willen bereiken in 2012. Maar even serieus. Hoeveel ‘mislukte’ voornemens zijn een overblijfsel van de lijst van vorig jaar?

De meesten van ons gaan ook dit jaar weer op herhaling. Volgens een ‘goede voornemens’ studie, waarbij 52% van de ondervraagden overtuigd was van succes, behaalden slechts 12% hun doelen. Een andere studie van een paar jaar geleden, gedaan aan de Universiteit van Bristol, meldde dat 78% van degenen die doelen stelden voor het nieuwe jaar, mislukten.

Misschien is de slimste oplossing voor dit jaar wel om te veranderen hoe we succes meten.

  • Laten we stoppen met het streven naar perfectie; dit streven kan een hoop stress en spanning creëren. We vergeten dat veel van wat we al hebben gedaan, doen, of zullen doen, precies goed is of zelfs ‘perfect’ 100%. Van alles wat we doen, wordt sowieso een deel goed gedaan en resulteert in een positief, nuttig of succesvol resultaat.
  • Begin te waarderen waar je vandaag bent en ook de mensen die je behulpzaam waren je daar te brengen waar je nu bent.
  • Bepaal wat belangrijk is en vier waar je nu staat in je zoektocht naar succes.
  • Vraag jezelf af wat je zou kunnen doen om je percentage van succes te vergroten en stel controlepunten vast. Succes wordt bereikt door kleine stappen te nemen of het met aandacht doen van de dingen en het vinden van rust met de keuzes die je maakte en wie je gaandeweg bent geworden.
  • Neem het per dag of week of per maand. Succes hoeft niet enorm zijn. Kleine successen zijn na verloop van tijd net zo lonend als die zeldzame grote sprongen voorwaarts. Elke reis begint per slot van rekening met de eerste stap.
Succes!                                            www.facebook.com/sensework

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: